High View

This home renovation project has completely transformed the functionality and layout of the property, creating an open and spacious living area that is both functional and visually pleasing. The kitchen, which seamlessly flows into the alfresco area outside, is the heart of the home, and it’s a perfect space for entertaining and relaxing. As you enter the home, you’re greeted by a grand staircase feature that sets the tone for the rest of the house. The clever design elements, such as a unique secret laundry hidden behind a feature-panelled wall and a double-sided fireplace, which can be enjoyed from both the sitting room and dining room, add character and intrigue to the space.

Despite its relatively small layout, the renovation and first-floor addition makes it seem like a brand-new home, built from the ground up. The renovation was executed in a quality manner, and using the existing subfloor of the under garage and storage areas helped keep the project cost economical. The final design is a harmonious blend of simplicity and elegance. The subtle use of natural materials such as stone and timber adds a touch of earthiness to the clean and modern facade. This home stands out prominently in its streetscape and is a testament to the success of a well-executed renovation project.